Sportmassage


Lieftink dry needling en sportmassage voor paarden Gelderland

Sportmassage is een vorm van manuele therapie. Tijdens een massage wordt druk, spanning, beweging of trilling gebruikt om de spieren, de huid, het bindweefsel en lymfevaten van het lichaam te beïnvloeden. Gespannen spieren ontspannen en zwakke spieren worden gestimuleerd. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof neemt toe en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Het weefsel kan hierdoor beter functioneren. 

 

Sportmassage ondersteund of verbeterd het functioneren en presteren van het paard, zowel fysiek als mentaal. Massage wordt namelijk vaak als prettig ervaren door het paard. Maar fysiek zorgt een behandeling voor het bevorderen van herstelprocessen, verminderen van pijn en het vergroten van de mobiliteit. 

 

Sportmassage kan worden toegepast wanneer er fysiek ongemak bij het paard ervaren wordt, maar kan ook periodiek worden ingezet als onderhoud om fysiek ongemak te voorkomen of mogelijke problemen in een vroeg stadium te herkennen en te behandelen. Naast massage technieken gebruik ik ook vaak mobiliserende oefeningen en stretchoefeningen tijdens een behandeling.