Ellen Lieftink


Ellen Lieftink dry needling en sportmasseur

 

Al jaren houd ik mij bezig met paarden en de paardensport. Zelf ben ik actief geweest in de dressuursport en heb verschillende eigen paarden opgeleid en uitgebracht op wedstrijd (t/m Z1). De passie voor paarden en hun fysiologie wilde ik graag meer invulling geven. Sinds 2018 behandel ik met heel veel plezier allerlei verschillende paarden en pony's.

 

Ik ben gecertificeerd dry needling therapeut voor paarden volgens de methode van Andrea Schachinger. Daarnaast heb ik de opleiding tot sportmasseur bij Gisella Bartels gevolgd om naast de dry needling behandelingen mildere technieken toe te kunnen passen. Met diverse bijscholingen houd ik mijn kennis op peil en breid deze verder uit. Recentelijk ronde ik mijn opleiding tot fysiotherapeut af en september 2024 start ik met de opleiding tot dierenfysiotherapeut. 

 

Naast het behandelen van paarden ben ik opleidingscoördinator bij de opleiding fysiotherapie bij dieren bij Aeres Training Centre in Barneveld.

 

Mijn doel is om paarden fysiek in staat te stellen het gevraagde werk op een soepele, prettige en natuurlijk pijnvrije wijze uit te kunnen voeren. Dit omvat het controleren en behandelen van het paard, maar ook de ondersteuning van de eigenaren tijdens de nazorg en training.